Encara que pocs, existeixen videoreportatges de producció propia (catalana) força interessants, un d'aquets és el d'un programa molt instructiu "Què,Qui,Com" que és una producció de TV3. Clicant el link d'aquest comentari es pot veure el següent video: Atrapa llamps
Els llamps són descàrregues elèctriques de milions de watts que es produeixen en determinades condicions meteorològiques i duren un instant. El reporter Pere Renom n’atrapa per diferents mitjans. Amb el meteoròleg del Departament d’Enginyeria Elèctrica de la UPC Oscar Van der Velde persegueix llamps durant una tempesta per gravar-los en una càmera d’alta velocitat. D’aquesta manera és possible estudiar en detall el comportament dels llamps i mesurar-ne els forts camps magnètics i les radiacions X i gamma que emet. A Catalunya cauen 64.000 llamps a l’any, és a dir, 2 llamps/km2 i any.
http://www.tv3.cat/rss/videos/tots_multimedies_49529_rss.xml
ResponEliminaEncara que pocs, existeixen videoreportatges de producció propia (catalana) força interessants, un d'aquets és el d'un programa molt instructiu "Què,Qui,Com" que és una producció de TV3. Clicant el link d'aquest comentari es pot veure el següent video: Atrapa llamps
Els llamps són descàrregues elèctriques de milions de watts que es produeixen en determinades condicions meteorològiques i duren un instant. El reporter Pere Renom n’atrapa per diferents mitjans.
Amb el meteoròleg del Departament d’Enginyeria Elèctrica de la UPC Oscar Van der Velde persegueix llamps durant una tempesta per gravar-los en una càmera d’alta velocitat. D’aquesta manera és possible estudiar en detall el comportament dels llamps i mesurar-ne els forts camps magnètics i les radiacions X i gamma que emet.
A Catalunya cauen 64.000 llamps a l’any, és a dir, 2 llamps/km2 i any.